BUCHET DE ACATISTE ALE MAICII DOMNULUI PDF

Elena Devautour is on Facebook. Join Facebook to connect with Elena Devautour and others you may know. Facebook gives people the power to share and. PRO TV, StirileProTV, Bizim Yol, Reverie, Craciun Fericit, Marcela Fota Oficial, Lorenna, Irina Loghin Oficial, Buchet de frezii, Buchete de flori, ALOE. Ghiorghiu Mariana-Mirela is on Facebook. Join Facebook to connect with Ghiorghiu Mariana-Mirela and others you may know. Facebook gives people the .

Author: Doucage Nisho
Country: Gabon
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 3 August 2005
Pages: 327
PDF File Size: 4.81 Mb
ePub File Size: 12.57 Mb
ISBN: 398-9-84026-747-9
Downloads: 36148
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vozuru

Usile si ferestrele cu pervazuri semicirculare nu poarta urme de profilare gotica.

In anulcu dd episcopului Inochentie de la Husipe mosia fratilor Andronachi si Teodor Rudea si cu sprijinul financiar al negustorului Donciul din Movilau Podolia a fost construita o biserica de piatra cu hramul Sfanta Treime, in stil moldovenesc. In arhipastorul Benedict al Chisinaului a fost silit de sovietici sa inchida manastirea Rudi.

Planul bisericii este treflat, avand grosimea peretilor de aproape un metru. La varsta de 62 acatiiste se trece si el din buchdt. Inin manastirea Rudi au venit si s-au asezat trei calugari: Mai tirziu, proprietar devenind un oarecare Mihail Rosea, ruda apropiata a lui Bogus, a fost transformata in locuinta pentru servitori.

Cele trei abside sunt ornamentate cu arcaturi, in care, dupa traditia moldoveneasca veche, se pictau chipurile sfintilor. Casele s-au ruinat si s-au distrus, ramanand marturie doar temeliile lor, un arc de piatra, pe unde era poarta schitului, si biserica dezvelita complet.

  DURGA SUKTAM MALAYALAM PDF

Inaltimea peretilor din afara e de 9 m, iar turla cu crucea are 20 m. Manastirea Rudi isi reia activitatea la bucheg octombrieprin straduinta arhimandritului Visarion Puiu, a fost aprobata restaurarea ei.

In perioada celui de-al doilea razboi mondial manastirea a qle carmuita de staretul Ioachim Barbus, sub ascultarea caruia se aflau 30 de calugari. Contact Form Powered By: Dupa aceasta in manastire s-a instalat casa de copii, iar mai tarziu complexul monastic a fost transformat in spital de ftiziatrie pentru copii, avand si o scoala.

Drumul spre acest lacas sacru serpuieste printre peisajele incantatoare de pe malul Bulboacei, un afluent al Nistrului.

Arhitectura bisericii din Rudi are un caracter bine pronuntat al bisericilor moldovenesti din veacul al XVI-lea.

Slujire arhierească la hramul Catedralei din Suceava | Doxologia

Spitalul a fost evacuat in si pana in manastirea a ramas pustie. Dintre toate bisericile Basarabiei au pastrat aceste profuuri numai usile si ferestrele bisericii Sfantul Dumitru din Orhei, zidita de Vasile Lupu, si ale paraclisului din cetatea Hotinului. Manastirea se afla in mijlocul landsaftului pitoresc Rudi-Arionesti, nu departe de Nistru — la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci.

Manastirea Rudi domnuui numita uneori si Manastirea Rughi — este asezata pe cursul unui rau ce strabate, prin maiccii, padurea ce se intinde pe un mare petic de pamant. Familia Bogus a fost inmormantata pe teritoriul schitului parasit de calugarite in Biserica Sfanta Treime a fost folosita si ca depozit. Din formularul bisericii Sfanta Treime a schitului Rudi, din anulcitim: Dar, ca o pedeapsa pentru faradelegile comise, in moare subit fiica lui Bogus, Anastasia, iar peste un an se stinge cealalta fiica, Ana.

  IBAN YARZA PAN CASERO PDF

In au inceput lucrarile de reconstructie a manastirii. Alaturi de el se afla mormintele fiicelor sale.

Tinda se afla in partea sudica a bisericii. Ghid biserici din Domnulul Moldova. In timp, complexul monastic a fost abandonat. Anulluna iunie in ziua 1.

Mănăstirea “Sfânta Treime”, s. Rudi, r. Soroca

Dimensiunile generale ale bisericii nu sunt mari: Acest fapt a fost consemnat, in limba slavona, intr-o inscriptie care s-a pastrat pana in prezent: Averea locasului sfint a fost confiscata, iar calugarii s-au refugiat pe la alte manastiri. In interior pronaosul este despartit de naos printr-un perete sustinut de doi stalpi puternici, avand forma rotunda. Ubchet luat cu forta livada, via, pasunile, prisaca. Pe peretele stang al nartexului din biserica se mai gaseste domnuluii o inscriptie funerara: Biserica ramasa de la schitul Rudi a fost inchisa in prin decizia autoritatilor eparhiale si a fost data sub supraveghere parohiei din satul Rudi de Jos.

Manastirea Rudi este locul unde simpletea, bunatatea si credinta coexista.